Geliefd kraamzorg, kraamzorg, waddinxveen, zevenhuizen, moerkapelle, moordrecht, nieuwerkerk aan den ijssel, zwanger, kraamweek, kraamverzorgende, intake, in verwachting

Gefeliciteerd je bent zwanger!

Van harte gefeliciteerd je bent in verwachting!
Tijdens de zwangerschap komt er veel op jullie af, graag vertel ik je op welke momenten we contact zullen hebben als jullie je in willen schrijven bij
Geliefd Kraamzorg.

Wat leuk dat je voor Geliefd kraamzorg hebt gekozen! Via de site of telefonisch kan je contact met mij opnemen. Tijdens een telefoongesprek zal ik je informeren of ik op de verwachte uitgerekende datum de zorg kan bieden. Wil je meer informatie over het verloop van de inschrijving klik dan hier , op de pagina inschrijven vind je uitgebreidere informatie.

Intake

Rond de 30 weken zwangerschap zal er een intake bij jullie thuis plaatsvinden, tijdens dit gesprek bespreken we jullie vragen,
wensen, behoeftes en evt. bijzonderheden voor in de kraamweek.
Tijdens de intake ontvang je alvast een uniek zorgplan en een rommelmeldingkaart met gegevens die je nodig hebt
zodra je weet dat de bevalling zich aankondigt.

“Nine months preparing to fall in love for a lifetime”

Bevalling

Van de zorgverzekeraar heb je een kraampakket gekregen. Als dit niet zo is, kun je altijd zelf de benodigdheden kopen. Op de uitzetlijst krijg je een idee wat jij allemaal in huis moet halen. Mijn advies is om ervoor te zorgen dat je rond 36 weken alles klaar hebt. Zorg ook dat je alvast een vluchtkoffertje klaar hebt staan voor het geval de bevalling toch in het ziekenhuis moet plaatsvinden.

Ga je thuis bevallen dan breng je mij op de hoogte met een “rommelmelding”, door de rommelmelding weet ik dat de bevalling zich aandient. Als de verloskundige het tijd vind dat de kraamverzorgende komt neemt zij contact op met Geliefd kraamzorg.
Tijdens de bevalling zal ik de verloskundige assisteren en zorg ik dat alle spullen gereed staan voor als de baby word geboren.
Natuurlijk ben ik er ook om jullie te ondersteunen, zorg ik voor rust in de ruimte en help ik je ontspannen de bevalling door te komen.

De kraamweek

Ben je thuis bevallen dan krijg je direct na de geboorte de eerste zorguren maar ook als je thuiskomt vanuit het ziekenhuis krijg je de hulp die je nodig hebt.
Na de bevalling wil je herstellen en genieten van jullie baby, de zorg voor moeder en baby is de eerste prioriteit. Elke dag worden er diverse controles
uitgevoerd bij moeder en de pasgeborene, deze worden bijgehouden in een online dossier waar je zelf ook in kunt. Bij bijzonderheden wordt altijd overlegd met de verloskundige. Ik zal je helpen bij het geven van borst- of flesvoeding.  Je kunt rekenen op een rustige en geduldige houding, daadkrachtig wanneer dit nodig is en met veel deskundigheid en ervaring. In de kraamweek help ik jullie bij het vinden van een nieuw ritme, de nodige rustmomentjes en zal evt. broertjes, zusjes erbij betrekken. In de kraamweek leer ik jullie alles over de verzorging van de baby, het veilig slapen, rooming-in, huilgedrag en hoe jullie kunnen ontspannen. Licht huishoudelijke taken worden opgepakt als de zorg dit toelaat en in goed overleg met elkaar zodat jij kunt genieten en herstellen.