Geliefd kraamzorg, kraamzorg, waddinxveen, zevenhuizen, moerkapelle, moordrecht, nieuwerkerk aan den ijssel, zwanger, kraamweek, kraamverzorgende

Inschrijven bij Geliefd kraamzorg

Wat leuk dat je overweegt om je bij Geliefd Kraamzorg in te schrijven!
Op deze pagina vertel ik je graag hoe dit in zijn werk gaat en waar je recht op hebt. De kraamzorg vanuit Geliefd Kraamzorg wordt vergoed door alle zorgverzekeringen. Vanuit het online zorgdossier kan Geliefd Kraamzorg direct factureren naar de zorgverzekering.

Wil je je inschrijven bij geliefd kraamzorg, vul dan het contactformulier in,
dan neem ik zo snel mogelijk contact met je op en laat ik je
weten of er in die periode plek is. Bel je liever of stuur je een whats-app?
Klik dan op het telefoon icoontje onderaan de pagina.
Graag voor algemene vragen bellen op werkdagen tussen 9:00 en 17:00 uur.

Ik werk bij één gezin per maand om zo goede zorg te kunnen leveren. Als ik in de periode van de uitgerekende datum nog geen zorg heb
staan ontvang je een link naar het aanmeldformulier, na de inschrijving heb je nog enkele dagen wettelijke bedenktijd. Na deze bedenktijd is de aanmelding officieel.

Om goede zorg te kunnen leveren staat Eveline geregistreerd bij Kenniscentrum kraamzorg (kckz), dit is een kwaliteitsregister die bewaakt dat iedere zorgverlener goed is opgeleid en diverse bijscholingen volgt. Als zzp’er kan het voorkomen dat door overmacht geen zorg geleverd kan worden, door contact met diverse zzp’ers in de regio zal de zorg overgenomen kunnen worden zodat u verzekerd bent van zorg.

Hoe zit het met de vergoeding van de kraamzorg

Kraamzorg wordt vergoed vanuit het basispakket van de ziektekostenverzekering. Daarnaast betaal je een wettelijk vastgestelde eigen bijdrage per uur, in 2023 is dit € 4,80 per uur. Als jullie aanvullend verzekerd zijn, is de kans groot dat jullie deze bijdrage geheel of gedeeltelijk vergoed krijgen. Er wordt gedacht dat er extra kosten verbonden zijn aan kraamzorg verleend door een ZZP’er, dat is echter een misverstand. Er zijn geen extra kosten verbonden aan zorg door Geliefd kraamzorg ten opzichte van kraamcentra.

Aan de hand van het landelijk indicatie protocol wordt de behoefte aan zorg vast gesteld. Zo krijg je het aantal zorguren op maat.
Bij borstvoeding heb je recht op 49 uur en bij flesvoeding is dat 45 uur, verdeeld over 8 dagen.

Ook de vergoeding voor een lactatiekundige kan in het aanvullende pakket zijn opgenomen. Het is goed om hierover de polis van je zorgverzekering na te kijken.


  • Kraamzorg wordt vergoed vanuit de basispakket van de zorgverzekering. De eigen bijdrage die je moet betalen is afhankelijk van je aanvullende zorgverzekering.
  • Kraamzorg van Geliefd kraamzorg kan net als bij andere kraambureaus gedeclareerd worden bij de zorgverzekering. Het is afhankelijk per verzekering of je dit zelf moet doen of dat Geliefd kraamzorg dit doet.
  • Bij borstvoeding heb je recht op 49 uur kraamzorg
    Bij kunstvoeding heb je recht op 45 uur kraamzorg
    Eventuele ziekenhuis opnames worden in mindering gebracht op het aantal uren.
  • Soms is het noodzakelijk dat er meer uren of dagen kraamzorg nodig zijn. Dit gaat in overleg met de verloskundige.