Een kraamzorgboek na verlies

Voordat ik Geliefd kraamzorg begon liep ik met het idee rond om een mooi kraamzorgboek na verlies te ontwerpen maar bij de start van een onderneming komen er vele andere dingen om de hoek kijken die prioriteit hebben dus lag het idee even op de plank. Afgelopen half jaar heb ik samen met Melanie van Faith lifeline de tijd genomen om te werken aan het kraamzorgboek na verlies.  In mijn vak als kraamverzorgende miste ik een soortgelijk boekje die passend is voor deze tijd, met zachte kleuren, informatie maar ook de ruimte voor ouders om het in te vullen het persoonlijker te maken.

Het ontwerpproces

Allereerst was er natuurlijk het ontwerpproces, de kiezen van de juiste kleuren, het maken van passende tekeningen en het maken van de juiste teksten. Tijdens het ontwerpproces is het boek gecontroleerd door diverse professionals uit de geboortezorg maar ook door ouders.
Ruth van Ima afscheidszorg en Steunpunt Nova heeft ook een grote bijdrage gegeven aan dit boek.
Alle informatie moest kloppend zijn en passend voor de ouders die net een kindje hebben verloren.
Toen het boek inhoudelijk helemaal klaar was kon het naar de drukker, hier is nog eens een tijdje overheen gegaan voordat ik tevreden was over de kleurstelling.

Wat kan je met het boek

Het kraamzorgboek na verlies is een invulboek welke gebruikt kan worden in de kraamweek, na een stille geboorte of vroegtijdig overlijden van een baby.  Elke dag heeft twee pagina’s waarin de kraamverzorgende en/of de ouders bepaalde punten, afspraken en herinneringen in kunnen vullen.
In het boek staan toepasselijke gedichten van Bundeltje gemis, staat er de nodige informatie rondom het verlies van een baby in maar ook informatie voor de ouders en specifiek voor de vrouw welke ook kraamvrouw is.
In veel gevallen is kraamzorg mogelijk, de kraamverzorgende kan dan met de ouders het boek invullen.

Bestellen

Het was een bijzonder en mooi proces om hieraan te werken, ik ben heel blij met alle hulp die er was om het boek op juistheid te controleren. Eerlijk gezegd ben ik best trots op het eindresultaat!
Hopelijk kan dit kraamzorgboek na verlies een klein beetje troost bieden aan de ouders en kunnen ze dit boek gebruiken om herinneringen in op te schrijven zodat het een persoonlijk boek wordt.

Het boek kan besteld worden door ouders die te maken hebben met verlies, kraamverzorgenden, verloskundigen of andere zorgprofessionals.
Wil je meer informatie over het kraamzorgboek of wil je het bestellen, neem dan contact met mij op via de contact pagina. Op dit moment is er een nieuwe website in ontwikkeling, als deze af is kan het boek via de webshop besteld worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *