Het kraamzorgboek

Voordat ik zelfstandig aan het werk ging als kraamverzorgende werkte ik bij diverse organisaties, de één werkte digitaal, de ander met een papieren boek.
Het digitaal werken sprak mij erg aan, het is makkelijk, scheelt een hoop papier werk en dus beter voor het milieu want veel wordt digitaal verstuurd.
Maar alleen een online cliëntendossier vond ik wat saai, onpersoonlijk misschien ook en soms niet praktisch voor de cliënt zelf.

Nadat mijn logo en belangrijke flyers ontworpen waren, was dit kraamzorg boek aan de beurt. Het koste behoorlijk wat tijd, de teksten schrijven, de tekeningen maken en daarna de ontwerpster Melanie van Faith Lifeline uit Alphen aan den Rijn haar creatieve brein erop los laten. Dat laatste was voor mij niet altijd makkelijk hoor! Een perfectionist als ik geeft niet graag dingen uit handen, maar dit was voor mij echt te technisch en te ingewikkeld. Melanie heeft er veel tijd in gestopt en na een aantal weken lieten we de eerste proefdruk maken. Toen ik het boek in handen had zag ik nog wat kleine foutjes welke aangepast moesten worden. Na de derde proefdruk was ik tevreden en heb ik hem in meervoud laten drukken. Zo blij met dit boek!

Een uniek ontworpen kraamzorgboek, een mooie aanvulling op het gebruik van het digitale kraamdossier.

Waar gebruik je het kraamzorgboek voor!

Maar wat kan ik en jullie als kraamgezin nu met het boek doen?
Dit kraamzorgboek is extra naast het digitale dossier. In dit kraamzorgboek kunnen de gegevens van de bevalling en zorgafspraken ingevuld worden, is er ruimte voor een eerste foto van jullie kleine en kunnen jullie elke dag de voedingen bij houden. Natuurlijk bevat dit boek ook de nodige informatie, is er ruimte voor aantekeningen, foto’s of een leuke kaart. Het gebeurt ook wel eens dat een broer of zus een mooie tekening wil maken, in dit boek staan diverse tekeningen die ik zelf gemaakt hebt, deze kunnen dan ingekleurd worden of de hele bladzijde wordt gebruikt. Zo is en wordt het een uniek kraamzorgboek van jullie kleine zoon of dochter!

Wat zit er in het boek?

  • Bevallingsverslag
  • Zorgafspraken
  • Ruimte voor eerste foto en betekenis van de naam
  • Elke dag een aparte bladzijde
  • De nodige informatie en adressen
  • Ruimte voor notities, kaarten, tekeningen en gedichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *